Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنا به اعتقاد برخی از صاحب‌نظران، امکان پیش‌بینی وقوع زلزله وجود ندارد. از نظر آنان تاکنون روش‌های متعددی به کار گرفته شده‌اند که البته هیچ یک از آن‌ها توانایی بیان دقیق زمان، مکان و شدت زلزله را ندارد. به باور آنان، تنها با الگوی زلزله‌های رخ‌داده، به طور تقریبی سرعت لایه‌ها در اطراف گسل برآورد می‌شود و پیش‌بینی تخمینی از زمان وقوع زمین‌لرزه‌ی بعدی ارائه می‌گردد که البته می‌تواند با خطا همراه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ مؤسسه ملی نقشه‌برداری زمین‌شناسی ایالات متحده در پاسخ به اینکه آیا می‌توان وقوع زمین‌لرزه در آینده را پیش‌گوئی کرد؟ گفته است: ”نه دانشمندان آژانس ملی نقشه‌برداری زمین‌شناسی ایالات متحده (USGS) و نه هیچ دانشمند دیگری هرگز رخداد یک زمین‌لرزه بزرگ را پیش‌گوئی نکرده‌اند. ما چگونگی آن را نمی‌دانیم، و انتظار هم نداریم که بتوانیم چگونگی آن را در آیندة نزدیک دریابیم. دانشمندان USGS تنها می‌توانند احتمال وقوع زمین‌لرزه مهم در یک ناحیه خاص را در سال‌های معین محاسبه کنند.

دلایل رد ادعاهایی دال بر پیش‌گوئی زمین‌لرزه‌ها از این قرارند:

۱-این ادعاها مبتنی بر شواهد علمی نیستند و البته زمین‌لرزه‌ها بخشی از یک فرآیند علمی می‌باشند. به عنوان مثال‌، زمین‌لرزه‌ها هیچ ارتباطی با ابرها‌، آلام و دردهای جسمی و بدنی، یا حلزون‌ها و نرم‌تنان ندارند.

۲-آن‌ها تمام سه مؤلفه مورد نیاز برای پیش‌گوئی را تعریف نمی‌کنند.

۳-پیش‌گوئی‌های آنان چنان کلی است که همیشه زمین‌لرزه‌ای رخ خواهد داد که با آن مطابقت داشته باشد؛ مانند‌، (الف) در ۳۰ روز آینده زمین‌لرزه‌ای با بزرگی ۴ در جایی از ایالات متحده رخ خواهد داد. (ب) امروز در سواحل غربی ایالات متحده آمریکا زمین‌لرزه‌ای با بزرگی ۲ اتفاق می‌افتد.

اگر زمین‌لرزه‌ای اتفاق بیفتد که سر سوزنی با پیش‌گوئی آن‌ها مطابقت داشته باشد‌، آنان ادعای موفقیت می‌کنند حتی اگر یک یا هر سه مؤلفه پیش‌گوئی شده با آنچه که اتفاق افتاده، بسیار متفاوت باشد، از این‌رو این یک پیش‌گوئی شکست خورده است.

پیش‌گوئی‌ها (توسط غیر دانشمندان) معمولاً وقتی در رسانه‌های اجتماعی شروع به چرخیدن می‌کنند که  چیزی اتفاق بیفتد که تصور شود پیش‌نشانگر وقوع زلزله در آینده نزدیک است. پیش‌نشانگرهائی که اغلب به صورت ازدحام زمین‌لرزه‌های کوچک، افزایش مقادیر عنصر شیمیائی رادون در آب، رفتار غیرمعمول حیوانات‌، افزایش نرخ وقوع و فرکانس رویدادهایی با اندازة متوسطیا با بزرگی متوسط ظاهر می‌شوند، نمی‌توانند دلایل و شواهد کافی برای پیش‌شوک (قبل از رویدادها یا زلزله‌های بزرگ و عظیم) باشند.

متأسفانه‌، بیشتر چنین پیش‌نشانگرهایی مکرراً به گونه‌ای اتفاق می‌افتند که زمین‌لرزه‌ای را به دنبال ندارند، بنا بر این پیش‌گوئی واقعی امکان‌پذیر نیست. درعوض‌، اگر کار مبنای علمی داشته باشد‌، پیش‌بینی را می‌توان مطابق روابط احتمالات انجام داد. بنابراین با دقت بیشتر می‌توان دریافت که احتمالات وقوع یا پیش‌بینی زمین‌لرزه با پیش‌گوئی آن تفاوت دارد.

مهندس غلامرضا کریم‌زاده کارشناس سازمان نقشه برداری کشور

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زلزله ریشتر زمین لرزه پیش گویی وقوع زمین لرزه ایالات متحده زمین لرزه ها زمین لرزه ای پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۵۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم

شهردار تهران گفت: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند، وام با بهره بانکی در نظر یگیریم.

به گزارش ایسنا،‌ علیرضا زاکانی در حاشیه نهمین سمینار بین‌المللی زلزله در جمع خبرنگاران پیرامون لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند، اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف ۵۰ درصدی به مدیران می‌دادند و این اتفاق مصداق کامل بی‌عدالتی بود.

وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران می‌آیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم‌. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم، اما متاسفانه این موضوع با بی‌انصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.

وی درباره میزان آمادگی‌ شهرداری تهران برای مقابله با زلزله گفت: در گام نخست به دنبال کاهش ضریب آسیب‌های زلزله در تهران هستیم. سپس فهم درست ابعاد زلزله و تشخیص زودرس وقوع آن برای ما از اهمیت برخوردار است. در همین راستا اتفاقات خوبی در زمینه جهش شتاب نگارها و سامانه‌های تشخیص دهنده زلزله در پایتخت رخ داده است.

وی افزود: به عنوان مثال سال گذشته برای اولین بار در تهران، پنج شتاب نگار عمقی در عمق ۵۰ متری سطح زمین کارگزاری شده است. همچنین مراحل نصب یک شتاب نگار دیگر نیز در عمق ۱۰۰ متری به زودی تکمیل خواهد شد.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون اقدامات شهرداری تهران در حوزه آموزش عمومی به شهروندان با هدف مقابله با زلزله گفت: سال گذشته ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان تحت آموزش‌های عمومی شهرداری تهران قرار گرفتند. همچنین در درون سیستم مدیریت شهری نیز به کارکنان آموزش‌های تخصصی پیرامون مقابله با زلزله ارائه شده است.

شهردار تهران در ادامه تاکید کرد: مدیریت شهری تهران در حوزه استحکام کالبدی نیز گام‌های رو به جلویی طی ماه‌های گذشته برداشته است. در همین راستا بناست برای نخستین بار ۱۶ هزار ساختمان با همکاری ۹ دستگاه به لحاظ ایمنی پایش شود که تاکنون عملیات پایش ۴۰۰۰ ساختمان تکمیل شده است.

براساس گزارش پایگاه خبری شهر، وی تاکید کرد: در ستاد ایمنی و مدیریت بحران شهرداری تهران ۱۵ کارگروه با هدف مقابله با زلزله شکل گرفته است که این کارگروه‌ها با هماهنگی کامل بین دستگاه‌های مختلف به دنبال افزایش ضریب ایمنی در پایتخت هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • جوان: پیرمرد هتاک بخشی از جریان‌سازی علیه زنان بود
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر