Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-09@03:04:33 GMT

پیش‌بینی نادرست یک زلزله بدون پشتوانه علمی

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۶۱۳۶۸

پیش‌بینی نادرست یک زلزله بدون پشتوانه علمی

این مصاحبه جنونی رسانه‌ای در شهر کوچک نیومادرید، ایالت میسوری در شرق آمریکا ایجاد کرد و باعث ‌شد بسیاری از مردم در سراسر منطقه به ذخیره‌سازی تجهیزات اضطراری بپردازند. ایبن براونینگ پیش بینی ۵۰-۵۰ خود از زمین‌لرزه بزرگ اوایل دسامبر ۱۹۹۰ نیومادرید را بر فشار اوج گرانشی (جاذبه) روی پوسته زمین ناشی از ماه و سیارات استوار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان در آن زمان ادعای براونینگ را کاملا رد نکردند اما می‌دانستند احتمالا براونینگ اشتباه می‌کند زیرا روش‌های پیش‌بینی او هرگز منتشر نشد یا مورد بررسی همتایان قرار نگرفته‌بود. رابرت هرمان، استاد بازنشسته ژئوفیزیک در دانشگاه سنت لوئیس که کار خود را صرف مطالعه زمین لرزه در منطقه کرد حدود ۳۰سال بعد ابراز داشت: «ما نمی‌توانستیم زمین‌لرزه‌ها را پیش‌بینی کنیم
و از این‌که کسی ادعا می‌کند می‌تواند زلزله را پیش‌بینی کند، شگفت‌زده شدیم.

سپتامبر ۱۹۹۰/ شهریور ۶۹ زلزله‌ای به بزرگای۴.۷ در میسوری رخ داد، از ۳دسامبر۱۹۹۰ به بعد توجه و علاقه به زمین‌لرزه‌ها به آرامی سقوط کردند.» از سال ۱۹۹۰ این منطقه هنوز لرزش بزرگی را که براونینگ پیش‌بینی کرده‌بود، تجربه نکرده‌است. زلزله‌هایی که اوایل قرن نوزدهم (۱۸۱۲-۱۸۱۱) اتفاق افتاد، بازگشتی بین ۷تا ۱۰ درصد در یک دوره زمانی ۵۰ ساله دارند. منطقه لرزه‌خیز نیومادرید از ایلینوی تا نزدیکی ممفیس امتداد دارد.

هر روز تکان‌های کوچکی اتفاق می‌افتد و تقریبا هر ۵۰۰سال یک بار سابقه لرزش شدیدی دارد. شواهدی هست که تکان‌های بزرگ زمین‌لرزه در تاریخ منطقه وجود دارد. لرزه‌خیزی گسل نیو مادرید تکان‌های شدید در سال‌های ۱۲-۱۸۱۱ را موجب شد (سه زلزله با بزرگای بیش از ۷) که در آنها مردم به‌ویژه در نواحی کف رودخانه با تکان‌های شدید مواجه شدند. اگر همین اتفاق دوباره تکرار می‌شد، ممکن بود هزاران نفر را دفن کند و سیستم اقتصادی و حمل‌ونقل دهه‌ها طول می‌کشید تا به طور کامل بهبود یابند. زمین‌لرزه‌ای که به بزرگای ۴.۶ در ۲۶ سپتامبر ۱۹۹۰، این منطقه را لرزاند با پیش‌بینی براونینگ مرتبط نشد اما توجه رسانه‌ها با رسیدن به زمان پیش‌بینی‌شده، سردرگمی مردم محلی را افزایش داد.

فرماندار میسوری اعلام کرده‌بود که گارد ملی برای راه‌اندازی یک بیمارستان سیار در فرودگاه کیپ در همان تعطیلات آخر هفته (شنبه و یکشنبه) به تمرین نیاز دارد اما اصرار داشت که این امر هیچ ارتباطی با پیش‌بینی براونینگ (برای روز دوشنبه) ندارد! در سراسر منطقه سنت لوئیس، مردم شروع به تجهیز پناهگاه‌های خود با آب بطری، دارو، غذاهای کنسرو شده، بسته‌های سوپ، جعبه کمک‌های اولیه، دفترچه تلفن و... کردند.
بسیاری از بستگان خارج از ایالت از اعضای خانواده خود در منطقه سنت لوئیس خواستند شهر را موقت یا برای همیشه ترک کنند. موضوع به طور گسترده در رسانه‌ها طوری پوشش داده شد که اضطراب و نگرانی عمومی شدیدی به بار آورد.  

بعدا مطالعه‌ای از سوی سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده روش براونینگ را به عنوان «شبه علم» توصیف کرد.
براونینگ اقلیم‌شناس بود. چرا رسانه‌ها فکر می‌کردند او بیشتر از زلزله‌شناسان می‌داند؟ شاید به دلیل هوش بالایش بود که موفق به ایجاد چنین هیاهویی شد.
ایبن براونینگ، مشاور تجاری و نویسنده بود و خود را «اقلیم شناس» می‌نامید. او بیش از همه به دلیل انجام پیش‌بینی‌های ناموفق مختلف از سوانح مربوط به آب و هوا، آتشفشان‌ها، زلزله‌ها و فروپاشی دولت‌ها مشهور بود. سال ۱۹۴۷/ ۱۳۲۶ مدرک کارشناسی ارشد و سپس دکترای جانورشناسی خود را سال بعد از دانشگاه تگزاس در آستین گرفت، او در ۱۸جولای ۱۹۹۱/ ۲۸ خرداد ۱۳۷۰ (حدود هفت ماه پس از آن پیش‌بینی معروف) بر اثر حمله قلبی در ۷۳سالگی درگذشت.

* پژوهشگاه زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله
* منتشر شده در روزنامه جام جم

کد خبر 1654238

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مهدی زارع زلزله زمین لرزه پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۱۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم

شهردار تهران گفت: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند، وام با بهره بانکی در نظر یگیریم.

به گزارش ایسنا،‌ علیرضا زاکانی در حاشیه نهمین سمینار بین‌المللی زلزله در جمع خبرنگاران پیرامون لیست منتشر شده از تخصیص وام به مدیران شهرداری برای مسکن گفت: سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف خانه سازمانی برای استقرار مدیران خود دارند، اما شهرداری تهران فاقد خانه سازمانی برای مدیران است. به همین جهت در دوره‌های قبلی املاک شهر را به ثمن بخس و بعضاً با تخفیف ۵۰ درصدی به مدیران می‌دادند و این اتفاق مصداق کامل بی‌عدالتی بود.

وی با بیان اینکه لازم است برای برخی از مدیران شهرداری که از شهرستان به تهران می‌آیند مسکن تهیه شود، افزود: در این دوره ما به جای آنکه برخی از زمین‌ها و املاک شهرداری را در اختیار مدیران قرار دهیم به آنان وام با درصد سود بانکی دادیم. برای پیشبرد این کار مقدمتاً به مدیران ودیعه دادیم و سپس آن را تبدیل به وام کردیم‌. آنان نیز قسط‌های این وام را پرداخت می‌کنند.

شهردار تهران در پایان تاکید کرد: اختصاص برخی از املاک و خانه‌ها به مدیران شهرداری که در دوره‌های پیشین صورت می‌گرفت امری ناعادلانه بود اما ما به این سمت نرفتیم و سعی کردیم به جای این کار برای مدیران شاغل در شهرداری که فاقد مسکن بودند وام با بهره بانکی تهیه کنیم، اما متاسفانه این موضوع با بی‌انصافی در رسانه منعکس شد. در حالی که واقعیت چیز دیگری بود.

وی درباره میزان آمادگی‌ شهرداری تهران برای مقابله با زلزله گفت: در گام نخست به دنبال کاهش ضریب آسیب‌های زلزله در تهران هستیم. سپس فهم درست ابعاد زلزله و تشخیص زودرس وقوع آن برای ما از اهمیت برخوردار است. در همین راستا اتفاقات خوبی در زمینه جهش شتاب نگارها و سامانه‌های تشخیص دهنده زلزله در پایتخت رخ داده است.

وی افزود: به عنوان مثال سال گذشته برای اولین بار در تهران، پنج شتاب نگار عمقی در عمق ۵۰ متری سطح زمین کارگزاری شده است. همچنین مراحل نصب یک شتاب نگار دیگر نیز در عمق ۱۰۰ متری به زودی تکمیل خواهد شد.

زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون اقدامات شهرداری تهران در حوزه آموزش عمومی به شهروندان با هدف مقابله با زلزله گفت: سال گذشته ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان تحت آموزش‌های عمومی شهرداری تهران قرار گرفتند. همچنین در درون سیستم مدیریت شهری نیز به کارکنان آموزش‌های تخصصی پیرامون مقابله با زلزله ارائه شده است.

شهردار تهران در ادامه تاکید کرد: مدیریت شهری تهران در حوزه استحکام کالبدی نیز گام‌های رو به جلویی طی ماه‌های گذشته برداشته است. در همین راستا بناست برای نخستین بار ۱۶ هزار ساختمان با همکاری ۹ دستگاه به لحاظ ایمنی پایش شود که تاکنون عملیات پایش ۴۰۰۰ ساختمان تکمیل شده است.

براساس گزارش پایگاه خبری شهر، وی تاکید کرد: در ستاد ایمنی و مدیریت بحران شهرداری تهران ۱۵ کارگروه با هدف مقابله با زلزله شکل گرفته است که این کارگروه‌ها با هماهنگی کامل بین دستگاه‌های مختلف به دنبال افزایش ضریب ایمنی در پایتخت هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هشدار زلزله در تهران ۱۰ تا ۱۵ ثانیه پیش از وقوع آن + جزئیات
  • پشتوانه مردمی بزرگ ترین سرمایه انقلاب اسلامی است
  • هشدار سریع ۱۰ تا ۱۵ ثانیه قبل از زلزله اعلام می‌شود | به دنبال پایش ایمنی ۱۹ هزار ساختمان هستیم
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • شهر بدون کوچه ایران را بشناسید